dimecres, 15 d’agost del 2012

15 d'agost

Alguns apunts en ocasió del dia d'avui:

L'Assumpció de Maria
Alguns no saben ni què vol dir la paraula "assumpció". La festa d'avui és excusa per anar a la platja. Però també és el dia que hi ha a la lectura de la missa aquest bell càntic musicat entre altres per J.S. Bach.

Vetlla al claustre de la Catedral
Un any després de la marxa dels pelegrins que es van hostatjar a Girona els dies previs a la JMJ de Madrid ahir es va celebrar una vetlla de pregària al claustre de la catedral. Moltes de les persones que van participar-hi com a voluntaris i famílies d'acolliment eren presents.
Un moment de la vetlla al claustre, celebrant l'eucaristia
La importància del fet no és la JMJ passada, sinó perquè es va visualitzar el grau de compromís del laïcat gironí amb la diòcesi: ha estat un punt de partida per a activitats que s'han realitzat durant aquest any transcorregut, però també de trobada i coneixement entre les persones que el formen.

Algú ens pot titllar de "pardistes" (del bisbe Pardo) perquè ell ha animat i donat suport a aquestes iniciatives. Crec personalment que la cosa és més complexa, ja vaig comentar una vegada que la tropa necessita que l'animin, llavors es comencen a donar els passos endavant.
A tall d'exemple: fa unes setmanes coincidírem amb gent d'una població empordanesa que es va mostrar interessada en formar grups cristians de matrimonis a la seva ciutat, on amb prou feines hi ha gaire moviment eclesial. Per què no ha sorgit això abans? ¿No n'havia necessitat o no havia el clima ideal per a que sorgís? 

Matrimoni
Potser més important que un casament en sí és la celebració de cada aniversari d'aquest fet. Per tant l'enhorabona a una parella que ahir va celebrar els 39 anys de camí conjunt, un camí que no ha estat fàcil.
Felicitats pares!