dimarts, 21 d’octubre del 2014

Schönstatt... 100 anys!

Qui ho hagués dit d'aquells joves seminaristes i el seu director espiritual!!! Dissabte va fer cent anys d'aquell dia en què reunits a la capelleta que havien arreglat, van segellar una Aliança amb Maria: "Res sense Tu, res sense nosaltres".
11/08/2014 Schönstatt - Santuari original (Font www.schoenstatt.cat)


Què significava això? Que s'acollien a la seva protecció, que acceptaven que Maria formés part de les seves vides. Aquells nois marxaven cap a la guerra, cridats a files. Alguns no tornaren, però mentrestant divulgaren allò que havien fet entre els seus companys d'armes.

Ara no sols en formen part capellans, sinó també seglars, famílies, joves, consagrats... Una xarxa d'Aliança present a 60 països ben diversos.
I aquest dissabte ho vam celebrar! Alguns directament allà, a Vallendar, prop de Koblenz. Altres acudiren al centenar llarg de santuaris filials escampats, tot fent comunitat.

Aquí Catalunya ho férem al santuari de Valldoreix, una magnífica ocasió per conviure-la plegats, per sentir que formes part de quelcom més gran, sentiment, amistat, afecte entre tots. 
Veníem de tot Catalunya: Barcelona i voltants, Tarragona, La Seu, Blanes, Girona... Fixeu-vos si érem colla que a l'hora de repartir la comunió acabaven fent bocins les formes consagrades perquè tothom en tingués! 

I en acabar la missa, els més petits deixaren volar els globus ben enlaire, cap al cel! Digne final d'un primer centenari.
L'enhorabona a tota la Família de Schönstatt, sigui a nivell català, estatal o mundial. El Santuari ens agermana per damunt de tot!
12/08/2014 Vetlla de pregària dels matrimonis catalans que pelegrinaren a Schönstatt (font www.schoenstatt.cat)