dissabte, 31 de gener del 2009

Via crucis especial

Publicat el 22/3/2008 - Dissabte Sant-

Ahir al matí vam assistir, amb les nostres filles, a un Via Crucis especial, per a nens. La iniciativa sorgí ja fa anys d'una família: els pares el feien amb els seus sis fills. Ara cada any s'hi afegeix algú, i ahir érem més de trenta-cinc nens i nenes, una vintena de pares i dos avis (els qui el van iniciar).
Crec que si ho sabessin al Bisbat es moririen d'enveja (permeteu-me dir-ho
).
(Jo estic per aquí)
Tot seguint el vell Camí de les Creus, que s'inicia a Torre Gironella i arriba la capella del Sant Sepulcre (crec que es diu així), enmig de feixes d'oliveres, pins i algun hortet, amb vistes a Sant Daniel i Montjuïch, els nens van rebre un full amb il·lustracions que havien d'ordenar (a casa després podrien pintar-les). Els més grandets, els que ja saben llegir i escriure llegien l'explicacions sobre cada estació, i també les pregàries, gens carrinclones, sinó actuals. Tot va acabar amb un petit esmorzar (els adults vam saltar-nos el dejuni) i uns tocs de pilota entre alguns.


Crec que iniciatives d'aquest tipus s'haurien de contemplar per qui toca (o qui tocarà, que el Perdigó ja està caducat).
Ah! I aclariré que no havia cap Moviment ni res estrany al darrera. Si bé va participar gent vinculada a algun la majoria dels participants eren fidels de la diòcesi preocupats per una correcta formació espiritual dels seus fills.