dilluns, 10 de maig del 2010

Lletissonada 2010

Un any més la gent del Grup Excursionista Cultural i Alpinista de Sant Esteve de Bas (GECA) ha organitzat la 31a edició de la Lletissonada i diumenge 2 de maig ens hi vam anar.
Aquest cop érem meine Liebe i jo solets (la primera vegada d'ella i la tercera per a mi). El dia anterior havíem tingut humor per enfilar-nos amb les nenes des de Sant Feliu de Pallerols fins el santuari de la Salut (heu llegit bé, enfilar-se) i per tant ja havíem escalfat motors.

Sortim diumenge poc abans de les vuit del matí de Sant Esteve, passem per Hostalets, tot és planer, verd, idíl·lic, trobem també assenyalats trams del Camí de Sant Jaume -això és una senyal-. Trobem l'antic camí ral de Vic a Olot i ens hi comencem a enfilar. L'ascensió es va fent pesada, per un camí costerut i humit.
Arribem a l'antic Hostal del Grau i el paratge de la Serra de Pruit. Durant una estona som a Osona. I l'esmorzar? On és el punt de control on et donen pa amb tomata i embotit? ens preguntem uns quants. Ni rastre, però cal seguir les fletxes i continuar. Passem el coll de Pixanúvies (una història interessant al darrera) i pugem al punt més alt: Puig d'Afra (1080m). I uns metres més avall hi ha l'esmorzar!!!
Mentre endrapo una llesca de pa amb botifarra la meva dona retroba coneguts. Continuem després de refer-nos entre faigs i bedolls i al cap de poc ens endinsem en una fageda. Ja estem de baixada. Arribem a Bas a quarts de dues bastant bé. Ja puc endur-me aquesta noia a fer etapes del Camí de Santiago.

Per cert, fotos en tinc però ja les descarregaré un dia que pugui(addenda: ja veieu que ho he fet, però no hi poso la meva bebent del porró ;D). Les del GECA no estan malament, però.
Ah! Per últim. la meteorologia no va acompanyar i només vam participar poc més de 860 persones, altres cops que vaig anar-hi eren més de 1.000.