dilluns, 7 de juny del 2010

La creu JMJ per Girona

La visita de la Creu
Doncs sí, durant poc menys d'una setmaneta hem tingut (fins aquest matí) la creu de les Jornades Mundials de les Joventuts, que va viatjant per les diócesis espanyoles abans de la Jornada de l'any vinent (agost 2011) a Madrid.
Tinc notícia que als matins l'han fet visitar escoles concertades de la ciutat de Girona (2 d'ordres religiosos i 2 vinculades a l'O.D.) i per les tardes centres assistencials (hospitals, residències...). 

Dissabte al vespre i diumenge de Corpus

Dissabte tocava vetlla de pregària a l'esglèsia de Sant Feliu la Major, de Girona. Per què aquí? Bé, la tradició assenyala aquest temple com a sepultura de Feliu, el primer màrtir de la diócesi. Tampoc podem oblidar el fet de ser gairebé una co-catedral dins la mateixa ciutat (la rivalitat entre Santa Maria i Sant Feliu va acabar amb l'establiment de la primera com a catedral).
El fet és que l'Home Tranquil s'hi va acostar, acompanyat de les seves nenes. L'esglèsia estava plena, però no de gom a gom. Havien joves, i nens, però també adults i gent gran. Amb un conegut de l'O.D. coincidim: de mica en mica això es va animant però encara es troba a faltar gent.
Qui hi trobem per allà? Òbviament gent de l'OD (és el que més tenim aquí), Schoenstatt (s'està bastint una petita estructura juvenil), joves dels claretians, gent del Patronat St. Pere Claver, i suposo que altres grups diocesans... Però repeteixo que la meva sensació és que falta gent de fora de Girona.
Litúrgia de la paraula i via crucis fins a la catedral, carregant els joves la creu. Els textos a les estacions es basen en les vivències a Togo d'un jove mossén de la diócesi que ara hi està de missioner. Al capdamunt de l'esglaonada es despleguen cintes de colors a les que tots, com a símbol, ens vinculem.

L'endemà processó de Corpus amb el recorregut invers: de la Catedral a Sant Feliu. Trobem més gent, sembla que alguns només es mobilitzen per aquests temes diocesans.


I ara algunes preguntes...

Se n'han fet ressó de la visita de la creu de les JMJ les parròquies del bisbat (i de la ciutat en primera instància)? Han animat els seus grups de joves -si en tenen- a acudir-hi?

S'ha demanat col·laboració als fidels de la diócesi per acollir l'agost de l'any vinent -just abans de la JMJ de Madrid- joves provinents d'altres llocs. És bon senyal, molt bon senyal. Però, ¿hi ha intenció de muntar una expedició a nivell diocesà, i que faci patxoca, per anar-hi? Fa 4 anys a la Trobada de les Famílies a València va ser el campi-qui-pugui: un autobus del Patronat, un altre de les parròquies de Banyoles, els de l'Opus en tren... Però a nivell diocesà, què hi hagué?

Ah! El 7 de novembre tenim visita a Barcelona (si la Sagrada Família aguanta), com a banc de proves estaria bé fer quelcom, l'única cosa que n'he vist relacionada eren samarretes amb la data i la silueta (sky-line) de la ciutat, a 10€ la peça. Aplico aquí la pregunta anterior: pel 7/XI/2010 què? 

I ho deixo aquí. Si es fan coses, genial.