dimarts, 19 de març del 2013

Confraries gironines i jovent 2013

Sols unes ratlles breus per donar a conèixer algunes activitats que m'han arribat de dues confraries gironines dirigides a nens i joves i que tindran lloc durant aquests dies de Setmana Santa. Ignoro si alguna més ho ofereix, i òbviament queden apart les activitats que realitzi la Delegació de Joventut del Bisbat (Pasqua jove a Blanes i vetlles de pregària).


Confraria de Jesús Crucificat 
Aquesta confraria està identificada, com sabem bé els gironins, amb els Manaies. Per aquest dissabte 23 de març proposen de 4 a 7 de la tarda un assaig amb llances de manaies per a nens i nenes (!) ja que cal procurar preparar el planter. 
Els veterans alliçonant la quitxalla. (Foto DdG)
A partir dels 13 anys els nois poden aspirar a sortir com a manaies amb els adults, però això és una altra història.

Confraria de Jesús i el Nens
Ja fa uns anys que uns adults voluntariosos intenten formar cristianament nens i joves. Una de les seves activitats són les convivències de nens que enguany es duen a terme dilluns 25 i dimarts 26, aquesta vegada a Sant Jordi Desvalls (en anys anteriors era al voltant del temple de Maria Auxiliadora, al barri de Pont Major), de 9 del matí fins l'hora de berenar.
Els joves tindran una convivència més llarga, des del vespre de diumenge a dimarts, a l'estil de les fetes durant diferents estius tot seguint rutes pel territori i dedicant estones a pregària i reflexió.
D'esquenes, membres de la Confraria de Jesús i els Nens,
molt vinculada al  Patronat de la Joventut St. Pere Claver
(foto El Punt)

No obvio el parlar del Viacrucis que seguim unes quantes famílies del moviment de Schönstatt a Girona -i altres que no ho són- cada Divendres Sant, però l'organització d'aquest no correspon a cap confraria.