dilluns, 28 de setembre del 2009

Literatura russa

Publicat el 24/X/2008

Ho confesso: tinc atravessada la literatura russa. No sé què em passa: he començat diversos llibres una i altra vegada, però no els acabo.
Guerra i pau el vaig començar l’agost de 1993, no vaig arribar ni a la meitat del primer tom (edició de la MOLU, aquells toms verds).
Resurrecció, del mateix Tolstoi, ni al tercer capítol, crec.
Les ànimes mortes, de N. Gogol, l’inicio el setembre de 1997, durant el viatge en tren que vam fer cap a Donostia amb dos amics cinèfils i… “Visca els pintxos i el txakoli i deixem que les ànimes mortes reposin en pau!”
Ara tinc a les mans una de Turgueniev:
Niuada de gentilhomes. Ja és el tercer cop que l’inicio i a veure si la continuo. De moment sóc al capítol XXIV, falta poc per la meitat.
Em consola pensar en alguns relats curts de Gogol o de Txekhov que he trobat de bon llegir, almenys.

5 comentaris:

Quim ha dit...

intenta-ho amb els germans Karamazov

Anònim ha dit...

Gràcies pel Consell Quim. Ara, no sé quan ho provaré.

Outsider friar ha dit...

Coincideixo amb la dificultat. Només vaig ser capaç d'empassarme sencer un llibre de relats de Tolstoi. Els altres els veig massa gruixuts. Amb qui em vaig divertir molt és amb Arcadi Averchenko y el llibre El aspirador para los imbéciles (no sé si ha estat traduït al català)

Anònim ha dit...

Nom curiós, Friar. Per cert, vaig poder acabar "Niuada de gentilhomes" i del mateix Turgueniev "Pares i fills", suposo que l'autor té un estil més "occidental" que Tolstoi.

Lycaon ha dit...

A mi en qualsevol literatura i, especialment en la russa, sempre m'agraden força els contes fantàstics i per a nens (la literatura menor). L'altra l'han volgut vendre els Estats i és el que passa amb els presumptes "clàssics". Que alguns són insuportables :-)