dimecres, 19 de juny del 2013

Un espectacle classista

No se m'acut res més per qualificar el que he vist aquest vespre. M'explico:
Vam rebre la invitació d'una amiga per a un acte solidari prop d'aquí. En arribar al lloc en qüestió em trobo amb el text introductori de l'acte:


"(nom i càrrec) té el plaer de convidar-vos a la primera desfilada solidària, protagonitzada per empresàries i directives de la societat gironina en favor de (nom de dues institucions caritatives cristianes, una d'elles regida per monges) que tindrà lloc el (dia, hora i lloc)"

Segueix a continuació un llistat d'empreses i establiments col·laboradors, etc.

Arribem i què carai veig? El més granat de la societat gironina! Empresaris, patrons de la Fundació del Príncep Puigmoltó, regidors, un exalcalde que continua volent estar a missa i repicar (amb el Twitter), professionals liberals de solvència, notaris, alts funcionaris, gent vinculada a certes escoles concertades, algú vinculat a la faràndula per donar el toc cultural... 
Ara, la nota la donen dues monges assegudes en un lloc visible. Perquè no només es fa una desfilada de vestits, amb la descripció per part de la presentadora i el passeig i giragonses preceptius de la maniquí que el porta, sinó que a més una parella de ball fa un parell de demostracions de tango... Tenia entès que aquesta dansa no era ben vista pel clergat per la seva sensualitat... O potser em torno massa carca!
Sortosament les bones senyores marxen poc després de finalitzar l'acte, havent-se refrescat amb uns gots d'aigua i convenientment agombolades per les senyores vinculades a un tipus d'escoles concertades.
Saludem algun conegut en acabar i prenem alguna cosa que es serveix. 

Marxo amb el mal gust de boca d'haver participat en un acte d'aquells que es munten en altres latituds, pretesament benèfics però que serveixen per al lluïment d'alguns i on les entitats (i les monges) pretesament beneficiàries són més aviat figurants. M'agradaria saber si algú ha recordat que havia una urna a la sortida preparada per als donatius! Tinc la sensació que des dels Balls de Carnaval al Casino de Girona i el Ball Pla d'Olot no es tornava a fer res així per aquí. I el text de la invitació parlava de "primera" desfilada.
Processó d'obertura al Ball Pla d'Olot (extreta web DdG)