Aprofitant que estem a Quaresma (per qui no ho sàpiga és aquell període que ve després de Carnestoltes -encara que per alguns això ho sigui tot l'any- i abans de Setmana Santa, on el protagonisme el té la reflexió i l'oració acompanyades de pràctiques com l'abstinència de carn alguns dies) donaré una recepta d'aquesta época: Bacallà a la llauna.
Per 4 persones:
- 8 talls de bacallà dessalat, o al punt just
- 4 dents d'all
- 2-3 branquetes de julivert
- una cullerada de pebre vermell
- un got de vi blanc
- oli d'oliva
- farina
Preparació:
- Enfarinem els talls de bacallà i els fregim a la paella, amb l'oli calent, per a que deixin anar la gelatina de la pell. Ho reservem a part, en una plata de forn.
- En el mateix oli daurem els alls, tallats en tires fines, amb el julivert. Afegim el pebre vermell i ho barregem, vigilant que no es cremi aquest. A continuació el got de vi blanc. Remenem tot i ho deixem coure un minutet.
- Aboquem el contingut de la paella sobre el bacallà, a la plata de forn, i ho posem al forn (180-200ºC) uns 5 minuts. Treure i servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada