dilluns, 3 de novembre del 2008

Bacallà a la llauna

Publicat el 23/3/2007

Aprofitant que estem a Quaresma (per qui no ho sàpiga és aquell període que ve després de Carnestoltes -encara que per alguns això ho sigui tot l'any- i abans de Setmana Santa, on el protagonisme el té la reflexió i l'oració acompanyades de pràctiques com l'abstinència de carn alguns dies) donaré una recepta d'aquesta época: Bacallà a la llauna.

Per 4 persones:

  • 8 talls de bacallà dessalat, o al punt just
  • 4 dents d'all
  • 2-3 branquetes de julivert
  • una cullerada de pebre vermell
  • un got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • farina

Preparació:

  1. Enfarinem els talls de bacallà i els fregim a la paella, amb l'oli calent, per a que deixin anar la gelatina de la pell. Ho reservem a part, en una plata de forn.
  2. En el mateix oli daurem els alls, tallats en tires fines, amb el julivert. Afegim el pebre vermell i ho barregem, vigilant que no es cremi aquest. A continuació el got de vi blanc. Remenem tot i ho deixem coure un minutet.
  3. Aboquem el contingut de la paella sobre el bacallà, a la plata de forn, i ho posem al forn (180-200ºC) uns 5 minuts. Treure i servir.
A veure qui s'anima, que és ben fàcil!