divendres, 17 d’abril del 2009

Més sobre Germinans

No m'agrada parlar massa del tema Germinans, potser perquè és massa eclesial, però avui han fet una de tan històrica com la publicació de les fotos del seguici de Martínez. Sistach a Roma ben ensotanats.

La seva web ha servit d'altaveu d'un grup de fidels d'una parròquia de Barcelona descontents amb la deriva que ha pres aquesta amb el rector actual. Cert és que aquest és un dels més "estimats" pel Directori (la redacció) i cal suposar més predisposició a fer-se'n ressó. Avui, però, s'han limitat a un escrit introductori per situar els lectors que no coneguin la Ciutat Comtal.
A continuació ve el text denunciant les actituds poc evangèliques del sacerdot, absentisme de la parròquia, menyspreu pels fidels... Del poc o nul cas que han fet els responsables diocesans (arxipreste, Vicari episcopal i més amunt) a les queixes que els han dirigit.
La redacció de la web sols ha omès una part de la carta adduint que són qüestions d'un altre tipus i finalitza el text amb una frase escueta "Els propers dies estudi detallat i valoració de la qüestió"
Suposo que enviaran algun agent camuflat, com aquest:



Fora bromes: sorprèn que aquestes persones no hagin rebut resposta de qui pertoca i com a últim recurs hagin acudit a la web maleïda per la Cúria de l'arquebisbat de Barcelona i progressisme eclesial mal entès. Tot i no sortir noms aquests sí que deuen ser força més identificables i exposats a accions punitives per l'afectat principal. En tot cas no parlen malament d'un rector anterior de la mateixa corda que l'actual, per tant no es tracta merament de carques.

I ara, tocant el tema de les identificacions, en els últims sis mesos han hagut intents de fer unes contrapàgines fracassats. Una es deia així Contragerminansgerminabit, la segona ni ho recordo i actualment cueja una el nom de la qual s'inspira en l'obra de Sardà i Salvany El liberalismo es pecado. Les dues primeres foren una espifiada: donaren noms concrets de sacerdots i pocs dies després desapareixien conscients els autors de la cagada i que se'ls fiqués per allà un freak d'aquests a fer comentaris. Potser sí que aquests haurien de contractar Miss Marple...
La tercera és més corporativista: de moment sols dòna noms de laics i amb tan poca fortuna com l'altra.
Ànims!

1 comentari:

Lycaon ha dit...

Com en tots els sectors (política, banca, indústria), l'Església no s'escapa dels pecats dels homes: ambició, enveja, odis, etc.