dissabte, 31 d’octubre del 2009

A la llibreria

Dimarts, tornant de fer una gestió per temes tributaris vaig passar davant una llibreria... La temptació era massa forta pel temps que duc sense trepitjar-ne cap i... Vaig entrar-hi. Poc més de cinc minuts i prou. Què hi veig?
  1. Encara no s'han traduït més obres de la Nobel d'aquest any, Herta Müller, que les 2 publicades en el seu moment per Siruela (editorial que fundà el fill culte de la duquessa d'Alba; sí heu llegit bé: fill culte). Si n'hi ha alguna més -parlo de traduccions- ho desconec.
  2. L'edició del 50è aniversari d'Astérix i Obèlix. La fullejo i em decep. Tenen raó els que afirmen que des de la mort de Renè Goscinny els guions són fluixos. Amb prou feines salvaríem 2 o 3 aventures dels gals.
  3. Trobo un llibre curiós El Montespan (Le Montespan) de Jean Teulé. Recordava que la marquesa de Montespan fou una de les amants de Lluís XIV... Mires la contraportada i resulta que és la història del marit, que no acceptà la condició de cornut, per molt que fos el Rei qui s'entenia amb la dona i que d'això se'n podria haver aprofitat (un bon càrrec, més rendes...) . I una forma de mostrar-ho fou vestir de dol i ornar la carrossa amb banyes. Fullejo ràpid i trobo un capítol còmic i un pèl picant, somrius imaginant l'escena. Finalment tanques el llibre: per passar l'estona, sols valdrà per això.

1 comentari:

Lycaon ha dit...

Totalment d'acord: tots els Astèrix que s'han publicat d'ençà de la mort de Goscinny, que n'era el guionista, no valen res.