dijous, 6 de novembre del 2008

Els resultats

Publicat el 28/5/2007

Escric mentre es va desgranant l'escrutini dels comicis locals. Els partits majoritaris, els del sistema, es feliciten. Frases com "som els més votats", "Som la força amb més presència al territori" i altres per l'estil expressen un fals cofoisme. Tot i no ser molt amic de la gent del partit del noi sense roba (C's) m'ha agradat la intervenció del seu portaveu al debat -per dir-ho d'alguna manera- que menava a TV3 la Mònica Terribas. Entre altres perles ha deixat caure una per les que tinc debilitat (ja ho sabrà qui hagi llegit algun dels gargots anteriors sobre política): la confecció de llistes obertes... Però això no interessa als del sistema, hi ha molts inútils per col·locar i millor que sigui en llistes, sense més esforç que el d'estar a bones, de la manera que sigui, amb qui talli el bacallà al comitè local o regional, que és qui decideix de veritat.
I l'altra ha estat referida a l'aparició de les forces protestatàries, de qualsevol signe (CUP's, C's, PxC...), com a expressió del cansament de la ciutadania amb els polítics habituals i els seus debats estèrils, això quan no s'abstenen. La portaveu dels PePis (la senyoreta Pepis, és clar) diu que "prenem nota". Noia, ja fa temps que preneu notes i encara no ho apliqueu.

Resultat: gairebé la meitat de la gent ni s'acosta a votar, i després tots a queixar-se si les CUP treuen 20 regidors (i 18.500 sufragis) en diferents corporacions, o la Plataforma de l'Anglada té possibilitats de pintar alguna cosa a unes quantes poblacions (de 5 a 17 regidors, i 12.000 vots a tot el territori poca broma) o els C's "roben" prop de 69.000 als del sistema (sols 13 regidors, i cap en poblacions significatives, això sí).
A la resta d'Espanya ja no vull pensar com deuen estar... Treient-se els ulls a la mínima.
P.S. Una nota d'humor sobre un dels que vaig qualificar de "Segona divisió": Democracia Nacional, que es presentava a Salt (Gironès) amb una llista per cobrir els 21 llocs en joc. Sols han tret 15 vots.