dilluns, 3 de novembre del 2008

Una volta per l'Empordanet

Publicat el 8/4/2007

Ahir, aprofitant que era festiu i que teníem visites a casa vam decidir dur-los de passeig per l'Empordanet. Travessàrem un paisatge on esclataven els colors de la primavera. A banda i banda trobàvem poblets on sembla que no ha passat el temps, vigilats pel Montgrí distant.

El nostre destí era Peratallada, municipi de Forallac. Sols arribar a un dels aparcaments ja ens ve una senyoreta indicant-nos que havíem d'abonar 2 € per estacionar-hi el vehicle. I això? Tot l'aparcament municipal està regulat d'aquesta manera.

Bé, jo encara recordo que fa 3 anys vam anar-hi pel mes de maig i ningú ens va demanar res... Renunciàrem a deixar el cotxe per allà, però amb una mica més de volta vam trobar lloc sense pagar.
Del poble no puc dir res que no sàpiga ningú: val la pena visitar-lo. Ara, he de fer notar un parell de coses que s'han d'extrapolar a tota aquella zona: la primera és que s'ha anat transformant en un parc temàtic pensat per a estiuejants i visitants de caps de setmana, amb la seva oferta de restaurants i allotjaments (i no barats, precisament); la segona hi té a veure, tanta especialització en una activitat econòmica a la llarga no és aconsellable, et redueixes a una clientela concreta (benestants), que pot patir en conjunt un daltabaix econòmic, d'altra banda desmotives els altres sectors productius (menys, és clar, la construcció).
No ho sé, però tinc la sensació que encara és més cert en l'Empordanet la dita castellana de Pan para hoy y hambre para mañana.